Een tramlijn voor Mechelen

Een tramlijn voor Mechelen, een idee dat al enkele jaren oud is, maar nu opnieuw onder de aandacht wordt gebracht.

Mogelijkheden

De vormgeving van de stad maakt het goed mogelijk om een tramlijn aan te leggen die het noorden met het zuiden van de stad verbindt. Steden als Leuven, Namen, of Mons, kennen dan wel een groter inwoneraantal maar komen door hun compactere stadskern niet onmiddellijk in aanmerking voor een tramlijn. Mechelen met zijn industriepark in het noorden, en domein / station Hofstade in het zuiden, wel. Meteen de twee vooropgestelde eindpunten van de nieuwe tramlijn.

Traject

De tramlijn kan over de R6, R12 en Jubellaan in eigen bedding rijden. De inrichting van de Hendrik Consciensestraat (nabij het station van Mechelen) dient voor de komst van de tram heringericht te worden, en autoluw te worden gemaakt. Op de Tervuursesteenweg, Antwerpsesteenweg en Liersesteenweg rijdt de tram tussen het overige verkeer.

De tramlijn doet drie treinstations aan; Mechelen, Mechelen-Nekkerspoel en Hofstade. Belangrijk zijn de de woonwijken Spreeuwenhoek en Pennepoel langs het traject. Ten slotte is er het AZ Sint Maarten dat niet mag ontbreken op de route. Het tracé is 11 kilometer lang.

Een traject over het westelijk deel van de ring rond Mechelen is ook mogelijk.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 4.4 / 5. Aantal 10

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie