Doortrekking van de VAL naar Moeskroen

De VAL is de metro van de metropôle Lille. Deze geautomatiseerde metro op banden is een uniek concept. Doordat de treinstellen een smal profiel kennen is het niet meer dan nodig om telkens slechts één tunnelkoker te boren waar de treinstellen in beide richtingen doorheen kunnen rijden. De VAL zijn kleine metrostellen die aan hoge frequentie rijden.

Grens

De VAL stopt helaas onherroepelijk aan de grens met België. Halte CH Dron, het ziekenhuis van Tourcoing vormt het eindpunt van de metro. Moeskroen heeft een drietal kilometer verder een eigen ziekenhuis.

Traject

Een doortrekking van de lijn naar Moeskroen is een haalbare kaart. Er zouden 4 haltes kunnen worden bediend. De wijk Marlière, het marktplein, het ziekenhuis, en de wijk Compas met het winkelcentrum en zwembad. Het nieuw te bouwen traject bedraagt 4,3 kilometer.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 0 / 5. Aantal 0

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie