Luxemburg sluit loketten

De Luxemburgse overheid gaat loketten sluiten over het hele land. Enkel het loket in de hoofdstad en die van Belval-Université blijven geopend. Vanaf 1 maart 2020 wordt openbaar vervoer gratis in Luxemburg.

Reizigers uit de stations Bettembourg, Pétange, Rodange, Mersch, Ettelbruck, Clervaux, Troisvierges en Wasserbillig, waar het loket gesloten wordt, zullen voor reisinformatie en het boeken van internationale reizen een ander station moeten opzoeken.

De CFL kondigt voorts aan dat “de taakinvulling van treinbegeleiders en stationschefs wordt aangepast”. Door het gratis openbaar vervoer zal meer personeel worden ingezet in het station en op de perrons, belooft de spoorwegmaatschappij.

Ettelbruck

De burgemeester van de gemeente Ettelbruck, Jean-Paul Schaaf, betreurt dat hij niet werd uitgenodigd voor een consultatieronde. “Machines en mobiele applicaties kunnen de fysieke aanwezigheid van een loketbediende niet vervangen”, zegt Schaaf in een perscommuniqué. Het gemeentebestuur wil van Ettelbruck een multimodaal mobiliteitsknooppunt maken. Het openblijven van het loket is voor hen essentieel.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 0 / 5. Aantal 0

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie