Arriva wil in 2022 concurrentie aangaan op lijn Luik-Maastricht

Arriva toont nog steeds de interesse om de trein (Maastricht-Aachen) vanaf 2022 door te trekken naar Liège, dat zegt het bedrijf in een persbericht. Het project ‘Drielandentrein’ stierf aan een stille dood nadat bleek dat de trein niet voldeed aan de veiligheidsnormeringen, en er geen akkoord was met de NMBS.

Eerder dit jaar had Arriva te kennen gegeven dat het onderhandelingen had gestart met de NS en NMBS over de overname van de treinverbinding. Ook nu lijkt Arriva de schijn te houden dat ze afspraken aan het maken is met beide nationale spoorwegmaatschappijen. De NMBS liet weten de exploitatie met de NS de komende jaren voort te zetten, en een extra verbinding te bestuderen.

Arriva, dat in Nederlands Limburg een concessie heeft voor het vervoer van passagiers, wil graag zijn intrede maken in België. Arriva lobbyt daarvoor bij minister van mobiliteit, Bellot.

Lees ook: ‘Waarom de drielandentrein geen goed idee is

Delen:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie