Met de vrachtwagen de trein op

Met de vrachtwagen de trein op. In een filmpje van ‘Leven op Wielen’ zien we hoe enkele Nederlandse truckers de trein nemen van de RAlpin Terminal in Freiburg (Duitsland) naar Novara (Italië). De vrachtwagens worden eerst gewogen en gemeten alvorens ze de trein op kunnen. De bestuurders kunnen nadien instappen in één van de slaaprijtuigen. De rit duurt 11 uur. (lees verder onder de video)

De nachttrein voor truckers zet ons aan tot denken. Zou dergelijke trein ook mogelijk zijn in België? Het is misschien een mooie aanvulling zijn voor de havens van Zeebrugge of Antwerpen, of voor de leegstaande Railport Lanaken. Zo kunnen vele vrachtwagens van de weg worden gehaald.

Voor onbegeleide vracht is er ook een speciaal systeem ontworpen zoals in onderstaande video van de Luxemburgse spoorwegen CFL te zien is:

Delen:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie