Gratis openbaar vervoer: documentaire

Iedereen moet zich bijna dagelijks verplaatsen. Of het nu naar het werk is, naar school, of een weekendje uit, we kunnen er niet omheen. Openbaar vervoer neemt de dag van vandaag een flinke hap uit het budget van veel gezinnen.

Is het een eerlijke en ecologische maatregel om gratis openbaar vervoer aan te bieden? Draagt het bij aan het verminderen van het gebruik van de auto?

De makers van ‘Free Public Transport’ denken alvast van wel. In de documentaire is te zien hoe de luchtkwaliteit er op vooruitging en de algemene levenskwaliteit bij de mensen verbeterde. (minder stress, meer groene ruimtes, meer sociale contacten…)

Een belangrijk punt dat aangehaald wordt, is dat vandaag de dag al gemiddeld 80% van het openbaar vervoer door de overheid bekostigd. De inkomsten uit vervoersbewijzen bedragen slechts een minderheid. Bovendien zijn er ook kosten aan verbonden, zoals de inzet van verkoopautomaten, validatieapparaten, controles op zwartrijden, en de bijhorende administratie.

Documentaire

Documentaire over gratis openbaar vervoer (in het Engels)

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 0 / 5. Aantal 0

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie