Trein naar Zeebrugge-Haven

De route over zee is een aantrekkelijk alternatief voor de Eurostar, en heeft het voordeel dat je uitgerust op je bestemming aankomt.

Waarom niet een station openen in de Zeebrugse haven? Zo kan je gemakkelijk van de trein op de veerboot stappen.

Voor de bouw van het station Zeebrugge Haven moeten geen grote investeringen gedaan worden. De enige kosten zijn de bouw van een verhoogd perron op de kade, waar de reizigers zo het terminalgebouw in kunnen lopen.

Omdat het stukje spoor vanaf Zeebrugge Strand naar de terminal niet over een bovenleiding beschikt moeten er dieseltreinen worden ingelegd. Er zou ook een batterijcomponent kunnen worden toegevoegd aan de Desiro-treinen waardoor zij zonder bovenleiding kunnen doorrijden naar de haven.

Zeebrugge-Rosyth

Schip Rosyth-Zeebrugge (SuperFast Ferries met schip van Blue Star Ferries)

Het station van Zeebrugge Haven kan ervoor zorgen dat de routes Zeebrugge-Hull en Zeebrugge-Rosyth nieuw leven worden ingeblazen. De route tussen Zeebrugge en Hull werd oorspronkelijk uitgevoerd door SuperFast Ferries. De laatste tijd was het enkel een vrachtverbinding. In Rosyth kunnen de voetpassagiers via een busverbinding naar Edinburgh.

Kaart

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 3 / 5. Aantal 1

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

One thought on “Trein naar Zeebrugge-Haven”

Geef een reactie