Tramverlengingen Antwerpen

Naar Beveren-Waas

Er wordt wel meer over gesproken, maar het komt er maar niet van: een verlenging van de tram vanuit Mesele Park en Ride naar Beveren-Waas. Het zou de mobiliteit in de streek er sterk op verbeteren, bussen uitsparen, en wanneer de tram zou verlengd worden tot Sint-Niklaas, zou dat niet alleen goed voor het verkeer van en naar Antwerpen, maar ook voor het verkeer tussen de gemeentes en dorpskernen op het traject.

Voor de tramverlening tot Beveren-Waas voorzien we 7 bijkomende haltes, over een nieuw aan te leggen traject van 4,5 kilometer.

Naar Ekeren

Tram 6 (Wilrijk Kruishof – Park en Ride Luchtbal) heeft eindhalte net voor Ekeren. Het zou voor de Ekerse mobiliteit handig mocht deze tram wordt verleng tot het Canadezenplein, waar het plein als keerlus dient. Bijkomende haltes: Antwerpen Renaat Veremanstraat (aan de wijk Rozemaai) en Ekeren Ferdinand Verbieststraat (aan het Canadezenplein). Het traject is ongeveer 1,5 kilometer.

Naar Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Tram 6 kan ook verlengd worden langs de andere zijde. Vanaf de halte Olympiade kan de tram doorgetrokken worden langs de A12. Op het kruispunt met de Krijgslaan slaat de tram rechtsaf. Even verder op het kruispunt met de Doornstraat slaat de tram opnieuw rechtsaf. Daarna gaat het via de Drie Eikenstraat richting het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, tevens de eindhalte van de tram. Een keerlus wordt voorzien naast het huidige busstation op een deel van parking A. Het traject is 5,7 km.

Naar Kontich via Edegem

De verlenging naar Kontich via Edegem is een aftakking van de lijnen 7 en 15 aan het kruispunt aan de Grotesteenweg richting de Ringlaan. Op het einde van de Ringlaan slaat de tram slaat linksaf naar de Prins Boudewijnlaan. De tram vervolgt zijn traject tot aan de Groeningenlei in Kontich, waar de tram kan keren. Het traject is ongeveer 6 km.

Openen premetrostations

Het openen van ongebruikte tunnelkokers en de premetrostations Carnot, College, Drink, Foorplein (Hof ter Loo), Morckhoven, Sint-Willibrordus en Stuivenberg.

Herinvoering Waterbus Albertkanaal

We pleiten voor de herinvoering van de Waterbus langs het Albertkanaal, met haltes aan het Havenhuis, Fietsbrug IJzerlaan, Brug Van Den Azijn, Hoogmolendijk en Brug Houtlaan.

Voor dit artikel hebben we gebruik gemaakt van de Analysenotavervoerrregio Antwerpen: Routeplan 2030.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 5 / 5. Aantal 2

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie