Stationsconciërge moet terug leven in het station brengen

De veiligheid in de kleine en middelgrote stations ging de afgelopen jaren er zienderogen op achteruit, net zoals de dienstverlening door het sluiten van loketten. Om de ontvolking van de stations tegen te gaan roepen wij een nieuwe functie in het leven: de stationsconciërge.

De stationsconciërge staat in voor het algemeen beheer van het station. Hij waakt over de veiligheid van de reizigers, meld technische defecten, assisteert minder mobiele reizigers en zorgt ervoor dat alles er netjes bijligt. De stationsconciërge helpt bovendien reizigers bij het uitstippelen van hun treinreis en de aankoop van tickets.

De stationsconciërge zorgt ervoor dat het station opnieuw tot leven komt: het station mooi versierd tijdens de kerstdagen, de vlaggen gehesen op feestdagen, fleurige bloemetjes op het perron en nog zoveel meer….

De stationsconciërge wordt ingezet in kleine stations waar geen ander spoorwegpersoneel aanwezig is. Plaatsen die nu of in het verleden een stationsgebouw hadden komen daarvoor in aanmerking. De stopplaatsen zonder stationsgebouw kunnen gekoppeld worden aan een conciërge van een ander station.

De stationsconciërge woont bij voorkeur in het station, of in een woning in de buurt. Hij of zij is zo altijd tijdig ter plaatse bij incidenten. Op vrije dagen springt een tweede conciërge in.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 0 / 5. Aantal 0

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie