Neem de premetro Charleroi-Corbeau in gebruik

Sinds de jaren tachtig beschikt Charleroi over een (pre)metronetwerk.
Volgens de originele plannen zouden in en rond Charleroi acht metrolijnen worden gebouwd. Gedurende de jaren zeventig en tachtig sloeg de crisis genadeloos toe waardoor maar enkele lijnen in gebruik werden genomen. Eén van die lijnen is nagenoeg afgewerkt maar nog steeds niet in dienst.

De lijn Charleroi-Corbeau slingert zich door talrijke arbeiderswijken en langs recent gebouwde woonblokken. De stalen poorten van de stations blijven tot vandaag de dag gesloten en vormen alleen een uitgelezen schildersdoek voor graffitispuiters. De opstapplaatsen hebben nooit één reiziger gezien.

Wegens “geldgebrek” is de lijn nog steeds niet in dienst genomen, maar na 35 jaar wordt het stilaan toch tijd om het sluitstuk van de premetro van Charleroi te openen voor het publiek.

Kaartweergave lijn Charleroi-Corbeau
Delen:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie