Neem de premetro Charleroi – Sart Culpart in gebruik

Sinds de jaren tachtig beschikt Charleroi over een (pre)metronetwerk.
Volgens de originele plannen zouden in en rond Charleroi acht metrolijnen worden gebouwd. Gedurende de jaren zeventig en tachtig sloeg de crisis genadeloos toe waardoor maar enkele lijnen in gebruik werden genomen. Eén van die lijnen is nagenoeg afgewerkt maar nog steeds niet in dienst.

Lijn M5 slingert zich door talrijke volkswijken. De stalen poorten van de stations blijven tot vandaag de dag gesloten en vormen alleen een uitgelezen schildersdoek voor graffitispuiters. De opstapplaatsen hebben nooit één reiziger gezien.

Wegens “geldgebrek” is de lijn nog steeds niet in dienst genomen, maar na 35 jaar wordt het stilaan toch tijd om het sluitstuk van de premetro van Charleroi te openen voor het publiek.

In onderstaande kaart kan je de route van lijn M5 terugvinden.

Tot aan de halte Roctiau (vroeger aangeduid als Léopold) is de verbinding volledig afgewerkt, daarna moet een nieuwe lijn worden aangelegd langs de grote ring van Charleroi.

Het zou aangewezen zijn om de lijn te verlengen tot aan de halte Sart Culpart waar kan overgestapt worden op premetrolijn M4. Onderweg wordt er nog gestopt in Corbeau bij het winkelcomplex, en Les Viviers waar op dit moment een nieuw ziekenhuis wordt gebouwd.

Interactieve kaart

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 0 / 5. Aantal 0

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie