Roeselaarse stadsbus mag niet verdwijnen!

Het Roeselaarse stadsbestuur gaat het stadsnet afschaffen. Concreet worden stadslijnen 1 (Leeuwerikstraat), 2 (Beveren) en 5 (Nieuw Kerkhof) eind 2021 afgeschaft. Alleen lijnen 4 en 6 blijven bestaan.

Het afschaffen van de bussen is niet alleen slecht nieuws voor de reizigers maar betekent ook onzekerheid voor de buschauffeurs. Toen in 2012 gesnoeid werd in het aanbod was er sprake van banenverlies bij de exploitant Coach Partners. Nu dreigt eenzelfde scenario.

De stad kiest voor een verhoogde amplitude op de bussen 4 en 6 richting het AZ Delta, en dat gaat ten koste van de lijnen 1, 2 en 5. Voorts is er ook geen duidelijkheid over de nieuwe dienstregeling die naar alle waarschijnlijk zal inkrimpen met minder bussen in het weekend en in de daluren. Er ontstaat een mobiliteitsprobleem voor de nieuwe wijk ‘Roobaertpark’ waar binnenkort 1000 nieuwe woningen komen.

De afschaffing zorgt voor veel verontwaardiging onder busreizigers. ‘Behoud de Roeselaarse stadsbus’ wil dat het stadsbestuur afziet van haar plannen om het stadsnet af te schaffen en vraagt de publieke dienstverlening te garanderen door het budget evenwichtig over alle stadslijnen te verdelen, en aan te vullen met eigen middelen.

Van het ambitieuze stadsnet van 2007 schiet weldra niets meer over. De stad telde toen 7 stadslijnen. De bussen reden om de twintig minuten en tot 23u in de avond.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 0 / 5. Aantal 0

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie