De Antwerpse havenshuttle

De Waaslandhaven met de Haven van Antwerpen verbinden per reizigerstrein, het is mogelijk. Via een ringlijn die onder meer de P&R Melsele en Antwerpen Zuid aandoet kunnen mensen die in de haven werken makkelijk met de trein naar het werk.

Om zoveel mensen de overstap te doen maken van auto naar de trein is het noodzakelijk dat er voldoende plaats wordt voorzien voor het meenemen van fietsen. Ook in de stations in de haven moeten er goed uitgeruste fietsenstallingen worden geplaatst en aansluitend vervoerd zoals deelfietsen en zelfrijdende busjes. De treinuren worden afgestemd op de werkuren van de bedrijven.

De ringlijn doet bijna alle Antwerpse stations aan, en zorgt ervoor dat de centraal gelegen stations Antwerpen Dam en Antwerpen Oost kunnen worden heropend.

Treinverbinding

Stations die zouden worden aangedaan (vetgedrukt: nieuwe stations, schuingedrukt: te heropenen stations)

 • Kallo
 • P&R Melsele
 • Zwijndrecht
 • Antwerpen Zuid
 • Antwerpen Berchem
 • Antwerpen Oost
 • Antwerpen Dam
 • Antwerpen Luchtbal
 • Antwerpen Noorderdokken
 • Ekeren Brug
 • Antwerpen Haven
 • Stabroek
 • Berendrecht

Voorbeeld van hoe de ringlijn eruit kan zien, de eindpunten van de trein zijn de stations ‘Kallo’ (de Waaslandhaven) en Berendrecht. ‘Stabroek’ komt te liggen naast de truckersparking. P&R Melsele, Kallo, Ekeren Brug en Stabroek zijn nieuwe stations. Antwerpen Dam en Antwerpen Oost worden na jaren van inactiviteit heropend.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 5 / 5. Aantal 1

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie