Ferrylijn naar Kristiansand (Noorwegen) en Rosslare (Ierland)

Het COVID-19-virus zorgt ervoor dat eind dit jaar de veerboot tussen Zeebrugge en Hull ophoudt met varen. De beslissing zat er al een tijdje aan te komen, maar ook de negatieve vooruitzichten in verband met de Brexit liggen aan de basis van het verdwijnen van de ferry.

Tijd om de focus te verleggen dan maar, en andere oorden op te zoeken?

Laten we een nieuwe (passagiers)ferrylijn naar Noorwegen opstarten. Dat bestond nog niet eerder en zou wel eens kunnen uitgroeien tot een succes.

De haven van Kristiansand (Noorwegen) kan via de Noordzee een rechtstreekse link maken met de haven van Zeebrugge.

Kristiansand ligt tussen Oslo (de hoofdstad van Noorwegen) en Bergen (de op één na grootste stad). Het is dus de perfecte uitvalsbasis om het land verder te ontdekken.

(Lees verder onder de afbeelding)

Kaartweergave Zeebrugge Kristiansand
Route Zeebrugge-Kristiansand

De nieuwe ferrylijn zal vooral vracht moeten vervoeren wil ze rendabel zijn, maar er is ook plaats voor reizigers met de auto of mobilhome. Voetpassagiers ten slotte kunnen in Kristiansand vlot van het schip op de trein stappen, net zoals dat in Zeebrugge mogelijk is mits een nieuw station in de haven.

Een tocht met de overzetboot is een onvergetelijke ervaring! De nachtelijke overtocht zorgt voor een uitgespaarde overnachting ter plaatse, en bespaart de vermoeiende reis per auto.

Noorwegen maakt deel uit van de Schengenzone, dus is er geen paspoortcontrole nodig. Wel is het een relatief duur land om op vakantie te gaan.

Naar Rosslare (Ierland)

Een tweede mogelijkheid is een ferry naar Rosslare (Ierland), dat is iets langer varen. Rosslare beschikt ook over een station waardoor de hoofdstad Dublin binnen handbereik ligt.

De overheden van België, Noorwegen en Ierland kunnen gezamenlijk het initiatief nemen om deze verbindingen waar te maken.

Route Zeebrugge-Rosslare

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 4.6 / 5. Aantal 9

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie