Maak bossen beter bereikbaar per openbaar vervoer

De natuurpracht ontdekken, iedereen heeft er wel eens zin in. Een tocht door het bos is in tijden van COVID-19 meer dan aan te raden. Initiatieven zoals de ‘Groene Halte’ helpen treinreizigers stukjes natuur nabij stationsomgevingen te ontdekken.

Maar lang niet overal geraak je zo makkelijk bij al dat natuurpracht. Meestal liggen bossen op afgelegen plaatsen. Het is vooral de auto die voor problemen zorgt. Het Drongengoedbos in Oost-Vlaanderen moest het voorbije jaar de toevloed aan auto’s inperken.

Veel bossen zijn helaas niet goed bereikbaar per trein of bus. Neem nu De Palingbeek in Ieper: de spoorlijn grenst aan het bos, maar de trein stopt er niet. Een gemiste kans.

Sommige natuurgebieden hebben wel een station, maar de bediening is niet optimaal. Het station van Hourpes (Henegouwen) ligt ten midden van een bosrijke omgeving. Helaas stoppen hier enkel treinen in de week, en niet in het weekend wanneer veel mensen de wandelschoenen aantrekken.

De vraag naar een betere toegankelijkheid van bossen per openbaar vervoer is een terechte bekommernis waar beleidsmakers hopelijk in de toekomst meer aandacht aan zullen besteden.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 0 / 5. Aantal 0

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

One thought on “Maak bossen beter bereikbaar per openbaar vervoer”

Geef een reactie