Gemeentes kijken uit naar komst coöperatieve spoorwegmaatschappij Railcoop

Verschillende gemeentes zijn verheugd met de plannen van Railcoop, de coöperatieve spoorwegmaatschappij die opnieuw treinen wil doen rijden tussen Bordeaux en Lyon.

Met veel ongeduld wachten de inwoners de komst van de spoorwegmaatschappij af. Oud burgemeester van Gannat, Serge Maume, herrinert zich de tijden toen de stationsomgeving nog een levendige buurt was: “Er waren hier 150 mensen aan de slag op en rond het station. Er was ook volop commerciële activiteit, hotels en restaurants”.

Serge Gatignol, stedenbouwkundige, ziet potentieel in het station van Gannat: “Het heeft altijd zijn structuur behouden. Er zijn sporen voor zowel passagierstreinen als vrachttreinen, en die wachten om gebruikt te worden.”

De spoorlijn Bordeaux-Lyon is een troef voor de gemeentes langs de het spoor. Véronique Pouzadoux, burgemeester van Gannat en voorzitter van de Vereniging van gemeentes Saint-Pourçain Sioule Limagne is daarvan overtuigd: “De komst van de trein is een verbetering voor de mobiliteit naar onze stad, en een impuls om mensen aan te moedigen zich hier lokaal te vestigen.”

De spoorlijn tussen Lyon en Bordeaux, via Limoges en Genat, is 639 kilometer lang en de reistijd tussen beide steden bedraagt 6u 47 min. De eerste passagierstrein van Railcoop is gepland in 2022.

Railcoop wil graag 3000 coöperanten voor het einde van het jaar, momenteel staat de teller op bijna 2700 coöperanten. Voor een eenmalige bijdrage van 100 euro ben je mede-eigenaar van de coöperatie.

Video

Bekijk hieronder de reportage over het project Railcoop:

Meer info: www.railcoop.fr

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 0 / 5. Aantal 0

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie