Trek de trein van Eeklo door naar Maldegem

Een trein van Gent naar Maldegem: de vraag om de spoorlijn opnieuw in gebruik te nemen wordt steeds groter. De trein rijdt tegenwoordig tot in Eeklo, alleen het stukje naar Maldegem werd eind jaren ’80 afgeschaft.

De spoorlijn tussen Maldegem en Eeklo is in tegenstelling tot vele andere spoorlijnen die sloten niet ontmanteld of verwijderd. Sinds de jaren ’90 wordt dit gedeelte van de lijn geëxploiteerd door een toeristische stoomtreinvereniging.

Voor de komst van een passagierstrein moet de spoorlijn over een traject van 9,8 kilometer worden heraangelegd. Daarnaast moeten de spoorwegovergangen vernieuwd worden om aan de nieuwste veiligheidsvoorwaarden te voldoen. Als de werken eenmaal af zijn kan je met de trein van Maldegem naar Gent-Sint-Pieters in ongeveer 42 minuten.

Het gemeentebestuur van Maldegem is voorstander van het project. Dit jaar werd een haalbaarheidsstudie opgestart voor de heropening van de lijn met perspectief op een heropening in het jaar 2030.

Kaart: spoorlijn Eeklo-Maldegem
Het nieuwe station van Maldegem situeert zich wat verder van het huidige station. Hierdoor beschikt de toeristische stoomtreinvereniging nog steeds over een eigen spoorwegemplacement.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 4.3 / 5. Aantal 3

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie