Een museum in oud seinhuis Brugge?

De NMBS beheert meer dan 300 leegstaande gebouwen, dat bleek uit een schriftelijke vraag van een parlementslid. Blok 52, het vroegere seinhuis van Brugge is één van die driehonderd leegstaande gebouwen. Het werd in 2008 buiten dienst genomen met de komst van de nieuwe blok 7. Het oude seinhuis bleef in de huidige staat behouden en is op zoek naar een nieuwe invulling: een museum zou een goede kans maken.

Brugge heeft naast het seinhuis nog een andere troef: de locomotievenloods in Steenbrugge. Hier worden oude treinen hersteld. De locomotievenloods in Steenbrugge zou een museale bewaarplaats kunnen worden van rijdend erfgoed.

Blok 52 is lang niet niet het enige leegstaande gebouw die wacht op een nieuwe invulling. Zo is er ook de toren van Brussel-Noord en de verborgen ruimtes onder Brussel Zuid.

Delen:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie