Een monorail naar Luchthaven Charleroi en Legoland

De luchthaven van Charleroi is niet goed bereikbaar per openbaar vervoer. Het is een probleem die al enkele jaren aansleept. De directie van de luchthaven van Charleroi pleitte in 2017 voor een people mover tussen de luchthaven en de aanpalende spoorlijn.

De people mover is echter niet voor meteen. Momenteel wordt een hoogwaardige busverbinding tussen het station van Fleurus en de luchthaven onderzocht.

De komende jaren zullen de verkeersstromen rond de luchthaven alleen maar toenemen. Legoland heeft plannen voor een attractiepark en resort op de vroegere treinen van Caterpillar. Een monorail kan een antwoord bieden op de stijgende verkeerscongestie.

Het voordeel van een monorail is dat het een kleine voetafdruk heeft in vergelijking met andere vervoersmiddelen zoals een tram.

Traject

Het traject start aan het station van Fleurus. Een eerste halte is aan het postsorteercentrum van Bpost (Charleroi X) . Vervolgens buigt de trein af richting de luchthaven. De eindhalte is voorzien aan de ingang van het toekomstige attractiepark Legoland. Het traject is 7,7 km lang.

Haltes van de trein:

  • Fleurus
  • Rabiseau (Charleroi X)
  • Luchthaven
  • Legoland
De monorail in São Paulo kan als voorbeeld dienen voor de monorail naar de luchthaven van Charleroi en Legoland
Delen:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie