Passagiersverkeer langs de A12

Een missing link op het Belgische spoornet is de verbinding tussen Brussel en Antwerpen via de A12 langs Willebroek. Er wordt werk gemaakt van een sneltram, maar er zou evengoed kunnen gekozen worden voor een trein, metro of magneetzweeftrein.

De Duitse fabrikant Max Bögl heeft namelijk een magneetzweeftrein ontworpen die snelheden haalt tot 150 km/u. Voordeel van deze trein (TSB) is dat er geen kruisingen zijn met het andere wegverkeer. Waar de tram stopt in Willebroek kan de TSB over de Rupel, verder naar Antwerpen.

Voor omwonenden is de magneetzweeftrein een pak stiller dan elk ander vervoersmiddel. De TSB kan hogere snelheden halen, en kan ook makkelijk geïntegreerd worden in het bestaande landschap.

Nadeel van de TSB is dat het niet aansluit op de bestaande spoorinfrastructuur. Er is wel overstapmogelijkheid in Antwerpen Zuid en Schaarbeek. Een trein kan in het bestaande spoornetwerk worden geïntegreerd waardoor overstappen niet noodzakelijk is.

Zo zou het traject er kunnen uitzien: beginpunt aan het station van Schaarbeek, en eindpunt aan het station Antwerpen Zuid.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 5 / 5. Aantal 1

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie