Waar is de ferry naar Funchal gebleven?

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan op 850 kilometer van de Portugese kust. Je kan er enkel heen met het vliegtuig. Een veerdienst tussen het continent en het eiland is er niet (meer), althans niet voor passagiers. De verderaf gelegen eilandengroep Gran Canaria en Santa Cruz de Tenerife hebben wel een verbinding met het vastenland.

Waarom hebben de Spaanse eilanden meerdere veerdiensten, terwijl het Portugese eiland Madeira er geen enkele telt? Peter Groen van de website thuisopmadeira legt in de blogpost ‘Ferry naar Madeira: corruptie en politieke onwil‘ de hele historiek haarfijn uit.

Naar de Azoren is er eveneens geen veerverbinding, maar Atlanticoline verzorgt wel overtochten tussen de verschillende eilanden.

Dienstregeling

Naviera Armas voer van 2008 tot 2013 op wekelijkse basis tussen de havens van Portimão en Las Palmas de Gran Canaria / Santa Cruz de Tenerife, met tussenstop in Funchal. Van 2018 tot en met 2019 voor korte tijd opnieuw door ENM Ferries (Grupo Sousa). Een overtocht duurde ongeveer 24 uur. Bron: The Madeira, Portimão, Canaries Ferry is back (madeira-web.com en Horarios – ENM Ferries (archive.org)

HEEN HAVEN TERUG
14:00 (dinsdag)PORTIMAO11:00 (dinsdag)
A 14:30 (woensdag)
V 17:00 (woensdag)
FUNCHALV 10:30 (maandag)
A 8:15 (maandag)
6:00 (donderdag)
LAS PALMAS DE GRAN CANARIA
SANTA CRUZ DE TENERIFE
20:00 (zondag)

Route

Naast de wens voor een tweede afvaart vanaf Portimão is er ook lange tijd sprake geweest van een verbinding Lissabon – Funchal. De vaartijd zou ongeveer 25u30 bedragen. De schepen zouden kunnen vertrekken vanaf Cruise Terminal / Gare Marítima de Alcântara, dichtbij het station Alcantara-Mar. Een aanlegsteiger voor ferries is er wel nog niet.

Een andere mogelijkheid is de voormalige scheepswerf van Lisnave in Almada. Deze aanlegplaats bevindt zich nabij metrohalte 25 de abril. Vanaf het iets verderop gelegen Cacilhas is het mogelijk de overzet te nemen naar het station van Cais do Sodré in Lissabon.

Azoren

De Azoren is een eilandengroep in Portugal. Vakantiegangers gaan er hoofdzakelijk om te wandelen of te genieten van de natuur. Voor deze nichemarkt is een vrachtschip met passagiersaccommodaties een juiste keuze.

Voorbeeld van een vrachtschip met achteraan de passagiersaccommodaties

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 4.5 / 5. Aantal 4

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie