Een klassieke treinverbinding Brussel – Parijs en Oostende – Keulen

Afbeelding van Michael Day via Flickr

Een klassieke treinverbinding tussen Brussel en Parijs is er sinds de komst van de Thalys Brussel – Parijs niet meer. Toch zijn de ‘trage’ treinen in Europa in opmars. Tussen Lille en Parijs rijdt in de weekends een goedkope trein met tarieven vanaf 10 euro per rit, en in Duitsland is er de Flixtrain.

Tussen Brussel en Parijs is er nog marge voor een ‘trage’ trein, gezien de vele internationale bussen tussen beide steden. Flixtrain was van plan een treindienst op te starten, maar haakte vorig jaar af omdat de tarieven voor het gebruik van het Franse spoorwegnet te hoog waren.

Tussen Brussel en Duitsland rijden de de ICE en Thalys, en daarnaast de lokale trein van Spa naar Aachen. Een doorgaande verbinding Oostende – Brussel – Keulen is er niet. Maar dit zou eenvoudig kunnen worden gerealiseerd door de trein Oostende – Eupen eens in de twee uur naar Keulen te laten rijden. De lokale trein van Spa rijdt dan tot in Eupen.

Route en dienstregeling

Flixtrain had een aanvraag ingediend voor zeven heen- en terugritten tussen Brussel en Parijs. De eerste trein om 8 uur, de laatste om 20 uur, met daartussen telkens een interval van twee uur (10u, 12u, 14u…).

HEEN ↓STATION↑ TERUG
8:00BRUSSEL NOORD11:02
8:04BRUSSEL CENTRAAL10:58
8:09BRUSSEL ZUID10:53
8:49MONS10:11
9:46SAINT QUENTIN9:14
11:02PARIS NORD8:00

Campagnebeelden

TerugkeerTreinBrusselParijs20211

Delen:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie