Ferries tussen Europa en Egypte

Slow-travel wint aan populariteit, maar zou jij op een ferry naar Egypte stappen?

De Visemar Line was een rederij die de haven van Venetië met die van Syrië (Tartous) en Egypte (Alexandria) eens per week verbond. Ze vervoerde passagiers en auto’s/vrachtwagens van Europa naar het Midden-Oosten. De Visemar One, voer op de Middellandse Zee en had een capaciteit van 280 passagiers in 70 cabines, en meer dan 2860 meter aan opstelstroken. De rederij werd opgericht onder het Europese Motorways of the Seas-project, net zoals dat het geval was voor de GLD-Atlantique tussen Saint-Nazaire (Frankrijk) – Gijon (Spanje) en GLD Lines Toulon (Frankrijk) – Rome (Italië).

Visemar Logistic regelde het hele vrachtproces over land en zee, van vertrekpunt tot de uiteindelijke bestemming, vooral koeltransporten van groenten en fruit. In 2011 werden de activiteiten gestaakt door de onrusten in het Midden-Oosten, waaronder de Syrische Burgeroorlog.

Italië – Egypte

Oorspronkelijke verbinding Visemar di Navigazione:

HEEN HAVEN↑ TERUG
V 16:00 (donderdag)VENETIE (ITALIE)A 8:00 (donderdag)
A 12:00 (zondag)
V 18:00 (zondag)
TARTOUS (SYRIE)
A 14:00 (maandag)ALEXANDRIE (EGYPTE)V 20:00 (maandag)

inforMARE – Nieuws

Griekenland – Cyprus – Egypte

Egypte en Cyprus willen meer toeristen met elkaar uitwisselen, een nieuwe ferryverbinding tussen de twee landen kan daar aan bijdragen.

Tot in 2002 was er een ferry tussen Griekenland – Cyprus en Egypte. Die verdween door de opkomst van de lage kosten vliegtuigmaatschappijen. Alle info over de oude verbinding.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 5 / 5. Aantal 1

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie