NMBS sluit wachtzalen van minstens zeventien stations

Begin dit jaar besloot de NMBS 1/3 van het totale aantal stationsloketten te sluiten. Daar was heel wat commotie rond, maar nu gaat het spoorwegbedrijf nog een stap verder, en zal het ook de wachtzalen van bepaalde stations gedeeltelijk of volledig sluiten.

In zeventien stations zal je tijdens de wintermaanden mogelijks niet meer kunnen opwarmen of schuilen voor de regen. Het gaat in Vlaanderen om de stations van Harelbeke, Lede, Liedekerke, Menen, Ternat, Tielt, Zaventem, Beveren Waas, Diksmuide en Poperinge. In Wallonië de stations van Ans, Jambes, Péruwelz, Leuze, Silly, Châtelet en Rochefort-Jemelle.

De NMBS zal een marktconsultatie uitschrijven om de (wacht)ruimtes en de voormalige loketten een nieuwe functie te geven. Bij NMBS verdedigen ze de sluitingen door in overleg met de gemeentes “lokale projecten uit te werken die de behoeftes van de treinreizigers en de buurtbewoners verbinden”.

Het nieuws van de sluitingen zorgde al voor heel wat onrust onder reizigers en lokale besturen. De gemeenteraad van Torhout diende in februari zelfs een motie in voor het behoud van de stationsloketten en wachtzaal.

Delen:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie