Sneltram Veurne – Nieuwpoort

Onze kust kent vele treinstations: De Panne, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge, Duinbergen, Heist en Knokke. Deze stations situeren zich voornamelijk ten oosten van Oostende. Ten westen is er enkel De Panne, nochtans was er vroeger ook een station Nieuwpoort.

Via ‘Frontzate’ reed een trein van Diksmuide tot in Nieuwpoort. In 1974 werd de spoorlijn uitgebroken en anno 2021 is het een drukbereden fietsroute. Daarom stellen we voor om een geheel nieuw sneltramtraject aan te leggen tussen Veurne en Nieuwpoort.

Traject

De tram vertrekt vanaf de parking van de Aldi (halte Veurne, Station) langs de Nieuwpoortkeiweg. De tram rijdt tot aan de ‘Dode Mannenstraat’ op de openbare weg, en gaat vanaf daar in eigen bedding rijden. Aan de halte Wulpen kunnen de trams elkaar kruisen. Vanaf dan gaat het in één rechte lijn tot in Nieuwpoort, waar de tram via een (nog aan te leggen) brug het water oversteekt.

Via de Pelikaanstraat gaat het verder richting de halte Nieuwpoort Leopoldpark, waar de tram terug op de openbare weg rijdt. De tram stopt nog in Nieuwpoort Stad, waar overgestapt kan worden op de Kusttram, om daarna te eindigen aan de voet van het Bezoekerscentrum Westfront.

Het traject is ongeveer 11 km lang.

Haltes

  • Veurne Station
  • Wulpen
  • Nieuwpoort Leopoldpark
  • Nieuwpoort Stad
  • Nieuwpoort Westfront

Interactieve kaart sneltram Veurne – Nieuwpoort.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 4.1 / 5. Aantal 12

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie