Actievoerders eisen heropening station Ancona Marritima

Een aantal verenigingen en burgers hebben in het Italiaanse Ancona actie gevoerd voor de heropening van het station Ancona Marritima. In Ancona Marritima stopten de treinen die aansluiting gaven op de ferries naar Griekenland, Kroatië en Albanië. In 2015 werd de spoorlijn naar de haven gesloten, en sindsdien wordt het station niet meer bediend.

Reizigers zijn nu verplicht over te stappen op een shuttlebus. Een onnodige overstap volgens de actievoerders. Zij willen dat de spoorlijn wordt heropend. Zeker nu het havenbedrijf erop aandringt om de sporen te ontmantelen.

De gemeente Ancona is echter geen voorstander van de heropening van de spoorlijn: zij vrezen dat de trein “hinder zal veroorzaken aan de overwegen waardoor files en smog zullen ontstaan”.

Bij de regionale overheid van Marche is een ander geluid te horen, daar staat men voorzichtig positief tegenover een reactivering van de havenlijn. Over een mogelijke ontmanteling zijn zij echter zeer duidelijk: “de lijn kan enkel worden ontmanteld als er een positief advies van de regio is, wat er op dit moment niet is”.

De spoorlijn Ancona – Ancona Marritima is 1,7 kilometer lang. Vlakbij Ancona Marritima ligt het historisch centrum van de stad. Vanaf hier kun je alles perfect te voet bereiken. Het hoofdstation Ancona ligt daarentegen een eind buiten het centrum.
Ancona Marritima in betere tijden.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 0 / 5. Aantal 0

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

One thought on “Actievoerders eisen heropening station Ancona Marritima”

Geef een reactie