Veerboot Eemshaven – Kristiansand vanaf april 2022

Vanaf april 2022 vaart een nieuwe veerboot tussen Eemshaven (Nederland) en Kristiansand (Noorwegen). Het initiatief gaat uit van de Holland Norway Lines en de Estse rederij Tallink.

Holland Norway Lines heeft de MS Romantika voor een periode van drie jaar gecharterd van Tallink. Op dinsdag, donderdag en zaterdag zal het schip naar Kristiansand varen. Op woensdag, vrijdag en zondag naar Eemshaven.

De veerboot vertrekt in Eemshaven om 15:00 en komt aan in Kristiansand om 9:00. Je kan direct overstappen op een trein naar Oslo of Stavanger. In de omgekeerde richting zijn de afvaartijden gelijk, met vertrek om 15:00, en aankomst om 9:00 in Eemshaven.

Vanuit Brussel per trein

Vanuit Brussel is het ongeveer 6 uur rijden met de trein naar Eemshaven. Om op tijd te komen voor het schip (inchecktijd sluit meestal een uur voor afvaart) zal je dus tamelijk vroeg moeten opstaan. Eens je op de veerboot bent kan je genieten van een comfortabele overtocht.

Het aantal treinen dat rijdt tussen Groningen en Eemshaven moet nog in lijn gebracht worden met de nieuwe veerdienst. Voorlopig is de dienstregeling enkel afgestemd op de overzet naar Borkum.

Route en dienstregeling

di-do-za
HEEN 
HAVEN↑ TERUG
woe-vrij-zo
15:00EEMSHAVEN9:00
9:00KRISTIANSAND15:00
Kaart Eemshaven – Kristiansand

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 5 / 5. Aantal 2

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie