Nieuwe stations in Zillebeke en Vlamertinge

Een halfuurdienst tussen Kortrijk en Poperinge en de ontdubbeling van de spoorlijn tussen Poperinge en Komen zijn maar enkele ideeën om het spoorvervoer in de Westhoek te verbeteren. De stations van Zillebeke en Vlamertinge heropenen maken daar ook deel vanuit.

Zillebeke

In verband met de herdenking rond 100 jaar Eerste Wereldoorlog in 2014 werd de toevoeging van een tijdelijke halte aan Hill 60 bestudeerd. Deze halte zou de heuvel makkelijker toegankelijk maken voor toeristen.

De tijdelijke halte is er uiteindelijk nooit gekomen, maar is in kader van toegankelijkere bossen opnieuw een relevant punt van discussie. De Palingbeek en De Vierlingen zijn waardevolle natuurdomeinen in de Westhoek, maar zijn slecht bereikbaar per openbaar vervoer.

Het station zou komen te liggen aan de spoorwegbrug in de Zwarteleenstraat te Zillebeke (Ieper). De trein kan er in de weekends halt houden, wanneer het recreatief verkeer (wandelaars, oorlogtoerisme) het grootst is. Zillebeke had vroeger al een station iets verderop, dichterbij het dorp.

Het station Zillebeke ligt langs Hill 60 en de Caterpillar-krater, en is omringd door het natuurdomein De Vierlingen en Provinciale Domeinen De Palingbeek en de Gasthuisbossen (Groeneburgbos etc.). Van hieruit is ook Hill 62 eenvoudig te bereiken. Je kan zelfs een wandeling maken tot aan Bellewaerde en daar de bus terug naar Ieper nemen.

Vlamertinge

In kader van het station Zillebeke kan ook de heropening van het station Vlamertinge bestudeerd worden. Deze deelgemeente van Ieper heeft meer dan 3500 inwoners.

Het station van Vlamertinge zou op de dezelfde plaats komen te liggen als vroeger, langs de Bellestraat in de dorpskern.

Het station Vlamertinge ligt ten midden van de dorpskern, en bestrijkt ook het nabijgelegen industriegebied.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 4.3 / 5. Aantal 43

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie