Alle lichten op groen voor Railcoop

Alle lichten staan op groen voor het lanceren van een passagierstrein tussen Bordeaux en Lyon, binnen exact één jaar. Dat heeft Railcoop-directeur Nicolas Debasieux vrijdag bevestigd. Het project heeft wel zes maanden vertraging opgelopen doordat de Franse infrastructuurbeheerder SNCF Réseau de benodigde treinpaden niet kon garanderen.

“De onderhandelingen verlopen nu beter”, zegt Nicolas Debasieux. Voor het rollend materiaal zal Railcoop overgaan tot de aankoop van acht treinstellen van de regio Auvergne-Rhône-Alpes, die volgens de planning begin maart zouden worden gerenoveerd.

Het bedrijf wil elk treinstel voorzien van 13 fietsplaatsen, een speelhoek voor kinderen, stille werkruimtes, plaatsen voor mensen met een beperkte mobiliteit en een eethoek met magnetron. In de lente zouden de aanwervingen beginnen voor de lijn Bordeaux-Lyon. Daarvoor is men op zoek naar een honderdtal mensen.

Railcoop rekent op twee heen- en terugritten vanaf 11 december 2022 tussen Bordaux, Périgueux, Limoges, Montluçon, Roanne en Lyon, met een reistijd van ongeveer 7u30. Andere lijnen die de spoorwegcoöperatie wil openen zijn Toulouse-Limoges-Poitiers-Le Mans-Caen/Saint-Brieuc en Thionville-Metz-Nancy-Dijon-Grenoble/Lyon-Saint-Etienne. Een datum voor die twee lijnen is nog niet bekend.

Midden november lanceerde Railcoop een eerste lijn voor vracht tussen Viviez-Decazeville (Aveyron) en Saint-Jory (Haute-Garonne). De ontwikkeling van de lijn loopt echter niet zoals gehoopt. “Er zijn problemen bij de aanwerving van treinbestuurders en de COVID-19 zorgt ervoor dat de wagons mager gevuld zijn”, aldus Debasieux.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 4.3 / 5. Aantal 7

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie