Voor de terugkeer van de ferry Zeebrugge – Hull

Zeebrugge – Hull was tot voor kort de enige passagiersferry vanuit België naar Engeland. In 2021 werd de lijn door de dalende trafieken (mede veroorzaakt door het coronavirus) afgeschaft.

Het is een economische domper voor België aangezien de buurlanden Frankrijk en Nederland wel nog verbindingen hebben met het Verenigd Koninkrijk. Een terugkeer van de ferry Zeebrugge – Hull zou het daarom mogelijk maken om opnieuw een passagiersdienst te onderhouden met de UK.

Schepen naar Hull bedienen de ‘Midlands’, de regio rond Sheffield, Leeds, Bradford, York, Manchester en Liverpool. Steden die anders enkel bereikbaar zijn na een lange rit met de trein via de Kanaaltunnel. Met het schip kom je fris en uitgerust op je bestemming, en is de afstand veel korter tot je eindbestemming.

Maar er is nog werk aan de winkel alvorens er opnieuw gevaren kan worden. Tot nu toe moesten de schepen zich door een smalle sluis manoeuvreren om aan de ferryterminal in Hull te komen, dit is te verhelpen met een nieuwe aanlegsteiger. De schepen op de route Amsterdam – Hull weken eerder al uit naar een gloednieuwe terminal die onmiddellijk uitgeeft op de Humber.

De nieuwe aanlegsteiger maakt het ook mogelijk om grotere schepen toe te laten op de verbinding. Tegenover de aanlegsteiger van P&O is nog ruimte vrij om aan te meren. De nieuwe terminal voor de lijn Zeebrugge – Hull kan naast die van P&O worden gebouwd.

Een andere mogelijkheid is om door te varen naar Newcastle. Daar is een goed uitgebouwde ferryterminal en aanlegsteiger met passagiersloopbrug al aanwezig.

Dienstregeling

Dienstregeling P&O Ferries volgens de website zeebrugge-hull.com

HEEN ↓HAVEN↑ TERUG
MA – VR: 19:00
Weekend: 19:00
ZEEBRUGGEMA – VR: 08:45
Weekend: 09:30
MA – VR: 08:30
Weekend: 09:00
HULLMA – VR: 18:30
Weekend: 18:30

Check-in tot 90 minuten voor vertrek

Route

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 4.3 / 5. Aantal 12

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie