NMBS, investeer eens in jullie stations

“Het station leeft” was een tiental jaar terug de baseline die in elk Belgisch station weerklonk. Stations zouden evolueren naar ontmoetingsplekken, ook voor wie niet direct de trein nodig heeft.

Anno 2022 blijft er van die filosofie amper iets over. De stickers van “Het station leeft” werden overal weggehaald, en ook de kenmerkende vierkleurige palen voor elk station werden verwijderd. Van “bruisende” stations kun je al lang niet meer spreken.

Vele stationsgebouwen zijn sindsdien in verval geraakt. Naast de veelgeplaagde loketsluitingen en sluitingen van wachtzalen ging men zelfs over tot het weghalen van de stationsklokken.

Steeds meer stations worden desolate plekken waar je absoluut niet langer wil blijven dan noodzakelijk. Vaak worden die stations nog eens ontdaan van alle spoorwegpersoneel of gewoonweg verkocht. Eens een station is “ontvolkt” gaat de toestand naderhand achteruit.

Heeft de NMBS nog wel interesse in de stations, of is het voor hen eerder een noodzakelijk kwaad? Veel stations hebben hun beste tijd gehad en vragen om renovatie, maar zelfs kleine herstellingen worden nog te vaak uitgesteld.

Waarom worden stations aan hun lot overgelaten, beste NMBS? Waarom maken jullie er geen aangename plekken van waar het fijn vertoeven is? Waarom zijn de stations nu veeleer een ‘bron van overlast’ dan een leuke ontmoetingsplek?

Zie ook

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 0 / 5. Aantal 0

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie