Rechtstreekse trein Oostende – Brugge – Lille

In het zomerseizoen van 2006 en 2007 reed er een rechtstreekse trein tussen Oostende, Brugge en Lille. Het was niet meteen een succes, maar sinds de komst van de Ouibus Brugge – Lille, en later de Flixbus Brugge – Lille, komt de vraag voor een rechtstreekse treinverbinding tussen Oostende, Brugge en Lille opnieuw naar boven.

We stellen voor de trein enkel in de weekenden van juli en augustus te laten rijden. Zo kan je (in beide richtingen) vrijdagavond vertrekken en zondagochtend terugkeren. Maar ook voor een dagje is de rechtstreekse trein uitermate geschikt.

Er is plaats voor een beperkt aantal fietsen. Bij aankoop van de tickets kunnen reizigers aangeven of ze een fiets willen meenemen. Handig voor een fietstocht aan zee of in het historische Brugge of Lille.

Aan boord van de trein zorgt een cateringservice voor een assortiment snacks en drankjes. Bij de aankoop van de tickets kunnen reizigers een menu bestellen, die aan hun zitplaats wordt geserveerd. In de ochtend een ontbijtje, en in de avond een broodje of salade met dessert. Een service die vergelijkbaar is met de intercitytreinen van de SNCF.

De cateringservice zou ook kunnen worden toegepast op treinen die vandaag al met een reservatiesysteem werken. De treinen die rechtstreeks naar de kust sporen onder de noemer “Kust Express” zijn daar het beste voorbeeld van.

Via een formule waarbij een hotelovernachting gecombineerd wordt met een korting voor de trein kan de verbinding aan publiek winnen. Dit soort formule bestaat in West-Vlaanderen al onder de noemer ‘Happy Trip‘.

Dienstregeling

De dienstregeling is gebaseerd op het zomeraanbod van 2007. De belangrijkste wijziging is dat de avondtrein vanuit Oostende een uur later vertrekt. Op vrijdag is er in de avond een trein heen- en terug, en op zaterdag en zondag rijdt er een tweede trein in de ochtend. Eventueel kan er een extra stop in Roeselare worden ingelast.

HEEN ↓
(za-zo)
HEEN ↓
(vrij-za-zo)
STATION↑ TERUG
(za-zo)
↑ TERUG
(vrij-za-zo)
8:3518:29OOSTENDE11:1721:10
8:4818:42BRUGGE11:0220:56
9:4819:44LILLE FLANDRES10:0019:56

Route

De rechtstreekse trein Lille – Brugge – Oostende. In Kortrijk maakt de trein gebruik van de bocht ter hoogte van de Marksesteenweg (lijn 66/1).

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 3.7 / 5. Aantal 32

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie