Opnieuw een bus Knokke – Breskens

Er is slechts één busverbinding tussen West-Vlaanderen en Zeeland, namelijk lijn 42 tussen Brugge en Breskens. We pleiten voor meer grensoverschrijdende buslijnen, en dus ook voor de herinvoering van lijn 814 Knokke – Breskens, via Cadzand Bad. Tot in 2016 reed deze bus ieder uur in de zomermaanden juli en augustus.

Tegenwoordig is het praktisch onmogelijk om vanaf het station van Knokke naar Cadzand Bad, Groede of Nieuwvliet te reizen. Ook wie de veerboot naar Vlissingen wil nemen, moet eerst naar Westkapelle reizen om daar over te stappen op de bus naar Breskens.

De busdienst is handig voor Belgen die een vakantie geboekt hebben in Zeeuws-Vlaanderen of voor mensen die de veerboot naar Vlissingen willen nemen. Ook voor Zeeuwen biedt de busdienst alleen maar voordelen, zij kunnen vanaf het station van Knokke de Kusttram nemen of richting het binnenland sporen.

Route

Route Bus Knokke Breskens 2021 2
Lijn 814 vertrekt in Knokke en heeft haltes in Westkapelle, Sint Anna ter Muiden, Sluis, Retranchement, Nieuwvliet, Groede en Breskens. De buslijn kan gezien worden als verlengstuk op de Kusttram die niet verder rijdt dan het station van Knokke
Lijn 42 Brugge – Breskens en lijn 814 Knokke – Breskens met elkaar vergeleken. Beide buslijnen volgen hetzelfde traject tussen Westkapelle en Sluis.

Campagnebeeld

Bus-Knokke-Breskens-2021-1

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 4.6 / 5. Aantal 28

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie