Station Ronse definitief gesloten, reizigers in de kou

Het station van Ronse, het oudste stations van ons land, is het slachtoffer geworden van inbraak, dat meldt de NMBS. Onbekenden konden toegang verschaffen tot het stationsgebouw.

Een briefje op de deur geeft aan dat er “herhaaldelijk zwaar vandalisme” is gebeurd. Waar het vandalisme heeft voorgedaan is niet meteen duidelijk maar wat wel vast staat is dat de wachtzaal nooit meer zal opengaan.

NMBS heeft namelijk beslist om de wachtzaal definitief te sluiten. Eerder deed het dit ook al met het loket, en ook het stationsbuffet is intussen verdwenen.

Stations verdwijnen

Het station van Ronse is niet het enige station dat gesloten wordt.

Loketten verdwijnen in sneltempo en stationsbuffetten vind je bijna nergens meer. Dat laatste heeft er alles mee te maken dat de NMBS vind dat ze niet meer in het stationsbeeld passen.

De buffetten die jarenlang, meestal decennialang onderdeel uitmaakten van het station moesten vertrekken. Contracten werden niet verlengd of er werd een aanbesteding uitgeschreven voor een “hippe koffiebar” (Station Gent en Hasselt) of een “broodjeszaak” (Station Kortrijk).

Ook toiletten vind je steeds minder vaak op stations, of je moet betalen met kleingeld.

Stilaan verdwijnen de gezellige, menselijke stations met loket, buffet, wachtzaal en worden ze vervangen door een ticketautomaat en een schuilhuisje op het perron.

Hoeveel sterren geef je dit idee?

Klik op een ster om te beoordelen

Totaal gemiddelde 2.5 / 5. Aantal 6

Nog geen sterren, wees de eerste!

Je vond dit een geweldig idee!

Ben je al lid van onze groep op Facebook?

Delen:

Geef een reactie